YOGAenzo - Meditatie evenement Harlingen

Kinderyoga

Met kinderyoga gaan kinderen op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door middel van beweging, meditatie en spelen. Er wordt bij yoga veel gebruik gemaakt van thema’s uit de natuur en de seizoenen. Zo is er een speciale Zonnegroet en een Maangroet. Je kunt stevig staan als een berg of groeien van een zaadje tot een boom. Of lekker waaien in de wind. Wist je trouwens dat heel veel yogahoudingen naar dieren zijn vernoemd? Ze zijn heel leuk om te doen en je kunt ze ook makkelijk onthouden.

Bij kinderyoga kan iedereen meedoen. Het is geen wedstrijd. Je hoeft het niet beter te doen dan anderen. Het is belangrijk dat je probeert om de oefeningen met aandacht te doen. Je zult na een tijdje merken dat het dan ook buiten de yogalessen steeds makkelijker wordt om je te concentreren of om rustig te  worden als je boos of zenuwachtig bent.

In de yoga lessen doen we heel veel spelletjes en oefeningen. We maken muziek en we dansen. We maken een mooie tekening of kleuren een mandala in. Ook doen we speciale oefeningen om te ontspannen,bijvoorbeeld met rustige muziek, waarbij je kunt weg dromen, of door het luisteren naar verhalen waarbij je zelf de beelden tevoorschijn tovert in je hoofd. Of gewoon door een tijdje stil te zitten en je aandacht bij je ademhaling te houden.

Inschrijven en lesrooster