YOGAenzo - Meditatie evenement Harlingen

Les aanbod

Wat is Yoga?

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden, verenigen, samenvoegen. Het in evenwicht brengen van lichaam, geest en emotie. Het bundelen van alle krachten als methode om eenheid te creëren. Eenheid in jezelf en in je dagelijkse leven.

Yoga is duizenden jaren geleden in India ontstaan en sindsdien wordt deze methode beoefend en overgeleverd van leraar op leerling. De beoefening van yoga kan bestaan uit verschillende aspecten, zoals ademenergetische oefeningen (pranayama), meditatie en het beoefenen van asana’s (houdingen). Asana’s bevorderen de ontwikkeling van iedere spier, zenuw en klier in het lichaam.

Yoga is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, het kalmeert en verscherpt ook de geest. Het maakt bewust van bepaalde gewoontes en patronen die de individuele ontwikkeling in de weg kunnen staan. In een ieder die yoga beoefent ontstaat er een oprecht(er) zelfbeeld en een dieper bewustzijn. Kortom: Yoga is gezond en maakt zowel lichaam als geest soepel en sterk en voedt het met energie.