YOGAenzo - Meditatie evenement Harlingen

Wim Hof Methode WHM

 

Begin twintig las ik een boek van een vrouw, Alexandera David-Neel, die begin 1900 door Tibet trekt verkleed als man. Als vrouw is het in die tijd verboden om door Tibet te trekken. Zij leert een techniek waarbij je in koude warmte in jezelf kan opwekken. Ik vond dat fascinerend en inspirerend. En we zijn tot zoveel meer in staat dan dat wij denken.  Al eerder had Wim Hof mijn aandacht maar  in 2015 las ik het boek van Wim Hof: Koud kunstje. Hierin beschrijft hij ook een techniek waarbij je warmte kan opwekken in jezelf in de kou. Na het lezen van het boekje was ik helemaal om en ging direct de methode beoefenen en schreef me in voor de instructeurs opleiding. Deze heb ik begin 2017 afgerond. Ik ben nu aangesloten instructeur. En geef met heel veel plezier workshops zowel in mijn yogastudio als op locatie. Op locatie neem ik een bad mee en laat ijs bezorgen. Bij mijn yogastudio heb ik in de tuin een bad staan die gekoeld word tot 0 graden. 

De Wimhof methode is voortdurend in beweging. Er wordt veel aandacht besteed aan de wetenschappelijk onderzoek. Er is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat we in staat zijn om invloed uit te oefenen op ons autonome zenuwstelsel(hartslag,ademhaling en bloedcirculatie).    Via de volgende link lees je hier meer over:http://www.innerfire.nl/wetenschap

Voor mij geeft de Wimhof methode meer vitaliteit, meer balans in lichaam en geest, de winters voelen als een zomer en een groter gevoel van welbevinden. 

 

Voordelen:

De WHM-methode bestaat uit drie componenten: de koudetraining , ademhaling en mindset. De samenwerking van de componenten zorgen voor de volgende voordelen:

  • Lichaam en geest in balans brengen
  • Geestelijke wil kunnen be├»nvloeden
  • Beter verloop bloedcirculatie
  • Groter vermogen ontwaken
  • Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid
  • Meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen en dit bewust ontwikkelen
  • Het bewust aansturen van het “Autonome” zenuwstelsel

Je kan ook zelf met een groep komen op een andere datum in overleg. En het is ook mogelijk om een workshop op een andere locatie te geven.

Voor meer info kun je mij bellen: Esther: 0653383704 of mailen info@yogaenzo.nl

Op 17 oktober namen 4 zusjes deel aan de workshop. Hier hebben ze een mooi artikel overgemaakt en op hun site gezet: Wanderwinks      Mocht je met een eigen groepje willen komen dan is dat ook mogelijk. Dat kan bij in de yogastudio. Buiten staat een gekoeld bad.